Design
DESIGN

Polski przedmiot pożądania: stół Cloud

  • Komentarze

Stół Cloud projektu pracowni LORENS

Stół Cloud projektu pracowni LORENS

Fot: Pracownia LORENS
  • Stół Cloud projektu pracowni LORENS
  • Stół Cloud projektu pracowni LORENS
  • Pracownia LORENS

Brakuje Ci czasami kawałka wolnego blatu na biurku? Marzysz by się trochę rozrosło? To możliwe, gdybyś tylko miał stół Cloud projektu pracowni LORENS. Modułowy sekretarzyk można powiększać o kolejne moduły. Już nie trzeba sprzątać biurka - wystarczy je rozszerzyć!

Współczesny sekretarzyk – modułowy stół do pracy ze sklejki, wnętrza schowków z kolorowego laminatu, nóżki z trawionego aluminium. Mebel również w odmianie eko – ze starych skrzynek po winie, a także z białego laminatu na wysoki połysk i w innych wariantach na zamówienie. Wkrótce także wersja dla dzieci. Liczba i typologia segmentów stołu może być dostosowana do indywidualnych potrzeb. Moduły występują w trzech głębokościach, można je łączyć w większe struktury – biurko rozprzestrzenia się i wypełnia jak chmura dowolną zadaną przestrzeń.
Meble wykonywane na zamówienie,
www.lorenslorens.pl

Warszawska pracownia LORENS działa na polu współczesnej architektury, od mebli i wnętrz po budynki, plany zagospodarowania i projekty w skali miasta. Ich prace z dziedziny wzornictwa prezentowane były na łamach holenderskiego magazynu „FRAME”, włoskiego „Casaviva” oraz na wystawie towarzyszącej festiwalowi Design East, a projekt CO-house (system domów ze słomy) został wybrany jako jedyny z Polski do prezentacji na wystawie WOOD 2010 Architecture of Necessity w Virserum Art Museum w Szwecji. Anna Lorens pracuje naukowo na Wydziale Architektury Politechniki Warszawskiej pod kierunkiem prof. Ewy Kuryłowicz, jest stypendystką Centrum Studiów Zaawansowanych PW, pracowała m. in. w biurze Kuryłowicz & Associates, publikuje artykuły krytyczne. Marek Lorens, zdobywca pierwszego miejsca, wraz z zespołem, w konkursie na opracowanie koncepcji rejonu skrzyżowania ul. Marszałkowskiej i Alej Jerozolimskich w Warszawie (2004), pracował i studiował w Niemczech i Austrii, między innymi w pracowni Oehler+, specjalizującej się we wdrażaniu ekologicznych technologii w architekturze.

przeczytaj rowniez
Źródło: "Architektura-murator" 09/2010
Autor: red.
Zdjęcia: Pracownia LORENS
Data publikacji: 13.06.2011 12:41
do góry
uaktualnij licznik
Miesięcznik architektura
W numerze 04/2017:
  • Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku
  • Aparthotel Lwowska 1 w Krakowie
  • Węzeł przesiadkowy w Solcu Kujawskim
  • Apartamenty LEA 251 w Krakowie
  • więcej
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.