Wnętrza
WNĘTRZA
Wnętrza. Pomieszczenia biurowe nie muszą być banalne! Liczy się nie tylko ergonomia

ARANŻACJA WNĘTRZA: Co można zrobić z call center? Wnętrze zaprojektowane przez biuro Małeccy

  • Komentarze

Wnętrze to także kolory

Nowe wnętrze dawnego call center zyskało dzięki niebanalnym kolorom

Fot: Biuro projektowe Małeccy
  • Wnętrza dawnego call center
  • Dawne call center ING
  • Biura ING pełne lekkości
  • Przestrzeń po dawnym call center
  • Zmienić banalne wnętrzne
  • Wnętrze to także kolory

Stworzyć niebanalne wnętrze nie jest łatwo. Przerobienie wnętrza dawnego call center tak, by stworzyć niebanalną przestrzeń do pracy - to także wyzwanie. Sprostało mu biuro projektowe Małeccy. Zobacz unikalne wnętrza sal konferencyjnych jednego z banków.

Wnętrza odnowionego centrum konferencyjnego ING banku, autorstwa biura projektowego Małeccy, zostały wyróżnione w konkursie „Architektura roku województwa śląskiego”. Zasłużenie. Wnętrza zaaranżowane przez architektów biura Małeccy cieszą oko lekkością i dobrą kolorystyką. Jednocześnie projektantom udało się bardzo dobrze wykorzystać przestrzeń użytkową.

>>12 metrów dla studenta. Zobacz wrocławskie mikrokawalerki

Przed architektami postawiono zadanie stworzenia nowej aranżacji wnętrz dawnego call center banku ING. Udało im się zaprojektować przyjazną przestrzeń - odpowiednią do prowadzenia szkoleń i konferencji, a także... zażycia chwili relaksu. Dawne biura zamieniły się w przeszklone sale. Dodatkowe antresole pozwoliły na uzyskanie sporej przestrzeni, mogącej pomieścić nawet 140 osób. Całość wnętrza podzielona została na osiem sal. Umeblowanie pozwala tworzyć w salach przestrzeń odpowiednią do prowadzenia szkoleń, warsztatów i konferencji.

>>Kawalerka dla prawdziwego hedonisty. Zobacz jak wygląda 

We wnętrzach dawnego call center ściany pokryto w przeważającej większości farbami w spokojnych i stonowanych odcieniach kremowej bieli. Stanowią znakomite tło dla mocnych akcentów kolorystycznych - pomarańczowych lub fioletowych -  obecnych w postaci mebli czy zasłonek. Projektanci dążyli we wnętrzach do uzyskania wrażenia przestronności z jednoczesnym efektywnym wykorzystaniem przestrzeni. Udało się osiągnąć oba cele za sprawą szklanych konstrukcji, które dodają wnętrzom lekkości tworząc przy tym niezbędne podziały na strefy)  i sprawiają, że dawne biuro wydaje się bardzo przestronne.

Całość wnętrz przeznaczonych do pracy zamykają specjalnie przygotowane strefy relaksu. W nowyche wnętrzach call center ulokowano dwie takie strefy. Na parterze komfortowe fotele i kanapa zachęcają do odpoczynku. Na piętrze ulokowano wygodną czytelnię.

Lokalizacja: Katowice, Inwestor: Ing Bank Śląski, Projekt: 2010, Pow. Użytkowa: 674,7m2.

>>Loża VIP Wisły Kraków. Wiesz jak wygląda kibicownie w luksusie?

  

przeczytaj rowniez
Autor: tow
Zdjęcia: Biuro projektowe Małeccy
Data publikacji: 26.03.2012 15:28
do góry
uaktualnij licznik
Miesięcznik architektura
W numerze 04/2017:
  • Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku
  • Aparthotel Lwowska 1 w Krakowie
  • Węzeł przesiadkowy w Solcu Kujawskim
  • Apartamenty LEA 251 w Krakowie
  • więcej
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.